PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen

 


Als een voetwrat niet wordt behandeld, zal dit virus snel uitbreiden

Een voetwrat is een virale infectie. Ze is erg besmettelijk, vooral als je lichaam niet voldoende afweerstoffen bevat tegen dit virus. Deze virussen zijn voornamelijk aanwezig in vochtige milieu’s, zoals zwembaden en sauna's  en dringen dan ook makkelijker in de huid, omdat de huidporiën dan open staan.

Een voetwrat ziet eruit als een bloemkoolachtige verhoorning en wordt juist daarom nogal eens met een likdoorn verward. Bij een wrat groeien echter kleine bloetvaatjes mee, die bij het wegsnijden of frezen direct zullen gaan bloeden. Hier is snel duidelijk dat het niet om een likdoorn gaat. Een wrat zal bovendien pijnlijk zijn bij zijdelingse druk, een likdoorn bij verticale druk.

Voetzoolwratten kunnen erg pijnlijk zijn bij het lopen, omwille van het lichaamsgewicht.
De behandeling van een voetwrat bestaat uit het zoveel mogelijk verwijderen van het weefsel door deze weg te snijden of weg te fezen. Daarna zal de voetwrat worden afgeplakt met de dermazink crème. Deze bevat vele werkende stoffen en dringt diep door tot in de onderste huidlaag. Hierdoor kan de crème goed in de wrat dringen en daar zijn werking doen om het virus aan te pakken. De honingkristallen en zinkoxiden werken huidherstellend waardoor de huid onder en naast de wrat niet aangetast wordt.

Uw pedicure kan uw voetwratten vakkundig behandelen en het ongemak verlichten