PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen
Schimmel tussen de tenen

 

Schimmel heeft de volledig voet al aangetastVoetschimmel wordt ook wel zwemmers-eczeem genoemd. Veel mensen hebben last van deze  huidaandoening zonder dat ze het zelf weten. Voorkom dat u besmet raakt en bezoek regelmatig een pedicure, deze kan in een vroeg stadium schimmel herkennen. Zo kan een eenvoudige behandeling nog voldoende zijn. 

Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten.  Tussen de tenen ontstaat de schimmel door een verweekte huid door bv overmatige transpiratie of door langdurig contact met water.  Het begint vaak met blaasjes en het kapot gaan van de huid. Deze infectie is  zéér besmettelijk.

Ze wordt vooral opgelopen in gezamelijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen schimmelsporen het best. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) draagt bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

In een vroeg stadium kan behandeling met schimmeldodende producten nog voldoende zijn. Behalve de huid moeten ook alle schoenen behandeld worden met een schimmeldodende spray en de sokken dienen op 60 graden gewassen te worden. Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet.

In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer voldoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen om een voorschrift te krijgen voor medicatie die de schimmel van binnenuit zal 'doden'.

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de pedicure een ‘must’ wanneer u wilt voorkomen dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt dat niet alleen uw huid maar ook uw nagels aangetast raken. De pedicure inspecteert uw voeten en geeft adviezen om de voeten en voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen , dat geldt zeker zo voor schimmelinfecties.Voorzorgsmaatregelen om een schimmel te voorkomen:
* Was de voeten zonder zeep of met een zeep met een neutrale pH-waarde
* Droog de voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen
* Draag zo veel mogelijk sokken die vocht opnemen (katoen, geen nylon)
* Draag schoenen die ventileren
* Bent u vatbaar voor schimmels gebruik dan een schimmeldodende voetcrème
* Draag badslippers in openbare ruimtes.