PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen


Beginstadium Schimmelnagel

 


Vergevorderde schimmelnagel

 

Na de behandelingEen schimmelnagel wordt ook wel een kalknagel genoemd. Dit is een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Een schimmelinfectie kan voorkomen aan de huid en nagels van handen of voeten. De aandoening aan de teennagels begint vaak aan de grote teen. Als er geen behandeling plaatsvindt, gaat de schimmel verder op ‘avontuur’ en zullen ook de andere nagels worden aangetast. Een schimmelinfectie van de nagel gaat als volgt:

         * Verkleuring van één nagel in wit/geel
         * Verandering van de witte of gele kleur in geelbruin
         * De nagel verdikt, wordt hobbelig en brokkelig
         * De nagel kan geheel of gedeeltelijk loslaten

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmels hebben het naar hun zin in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Onder die omstandigheden kunnen schimmels zich gemakkelijk verspreiden. De sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus gemakkelijk mee in contact, vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna’s. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt, is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. U bent zelf dan weer een bron voor nieuwe infecties. Iemand met een schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden, die heel lang besmettelijk blijven.
Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne.


Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden:
* Gebruik niet te veel zeep en spoel zeepresten grondig af
* Droog uw voeten zorgvuldig af, vooral tussen de tenen en smeer ze desnoods in met een
   voetcrème om de PH-waarde weer op peil te brengen
* Draag bij voorkeur sokken van katoen
* Draag goed passende schoenen die ventileren
* Wissel regelmatig van schoenen
* Draag altijd slippers in openbare wasgelegenheden of sportruimtes.


Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmel is geïnfecteerd kan deze infectie zich langzaam uitbreiden en kun je anderen er mee besmetten.
Een schimmelnagel wordt door de pedicure zo dun mogelijk gefreesd, zodat zoveel mogelijk van de aangetaste nagel wordt verwijderd. Consequente behandeling met een schimmeldodend product is hier noodzakelijk om te voorkomen dat de schimmel opnieuw uitbreidt. Behalve de nagel moeten ook alle schoenen behandeld worden met een schimmeldodend product en de sokken dienen op 60 graden binnenste buiten gewassen te worden. Dit zal heel regelmatig en onderhoudend moeten plaatsvinden tot de nagels en/of voeten schimmelvrij zijn. Dit om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet.


CORRECTIE SCHIMMELNAGEL

                                  

                                                                                       VOOR                                                NAMeestal geven schimmel-aandoeningen een zichtbare verkleuring of verandering van de structuur van de nagel. Dit zorgt ervoor dat mensen met deze problemen hun nagels wegstoppen in schoenen en het liefst nooit op blote voeten lopen. Vrouwen met probleemnagels zullen dan ook geen open schoenen meer dragen. Vooral de grote teennagel is vaak aangetast. 

Om deze reden uw voeten verstoppen, behoort tot het verleden. Dankzij de jarenlange ervaring met kunststof-ontwikkeling en productie is er een revolutionair systeem voor reparatie en correctie van voetnagels ontwikkeld, namelijk de Pedique Gel.

Dit is een elastische éénfasige kunststof-gel die zich, na het aanbrengen, prima aan de bewegingen van de voet aanpast. De goede hechteigenschappen zorgen ook voor een prima resultaat op de verhoornde nagelhuid. Het verzegelen van een nagelplaat, het glad maken van een hobbelige nagelplaat of gedeformeerde nagelplaat, het verlengen van de nagel maar ook het verzegelen van beugels behoort tot de mogelijkheden.

Deze Pedique Gel kan ook bij medische indicaties zoals schimmelnagels, verhoornde nagels, psoriasisnagels en ingroeiende nagels worden toegepast. 

Deze éénfasige gel heeft de drie hoofdelementen voor een nagelcorrectie in zich:

* Hechting zorgt voor de verbinding aan het oppervlak van de natuurlijke nagel
* Opbouwen, zodat de nagelplaat gemodelleerd kan worden
* Verzegeling zorgt voor het dichtmaken en de glans van de nagelplaat.

Kortom U hoeft zich niet langer te schamen, uw pedicure kan u helpen. U kan uw schimmelnagels laten behandelen en corrigeren met deze Pedique Gel, wat zorgt voor een esthetisch mooi resultaat en zelfs afgewerkt kan worden met een nagellak. De behandeling van een anti-schimmel product moet echter wel worden voortgezet.