PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen

Striphars

 
 

                                                                                   
Filmhars

 

Voor een goed geslaagde ontharing moeten je ongewenste haartjes ongeveer 0.5 - 1 cm lang zijn. Geharste haren blijven zo'n 3 tot 8 weken weg nadat ze zijn geharst. Haren groeien echter niet allemaal tegelijk. 

Op het moment dat er wordt geharst zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groei-acitiviteit vertonen. 


Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die weg zijn geharst, maar haren die de vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid. 


Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaad haar, is het een bekend verschijnsel uit de praktijk dat sommige haren -als ze maar regelmatig worden uitgetrokken- het toch lijken 'op te geven', dus de haargroei zal minderen. 


Een voorwaarde is wel dat het ontharen regelmatig moet gebeuren. Harsen zal echter nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei. 


Een direct voordeel van harsen is ook dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt, daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingsc√®me of scheermesje, waarbij de haren bot en stomp terug gaan groeien.