PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen

 

                                 Voor de behandeling

 
Na de behandeling
Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje, met de punt in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De kleur is glasachtig geel. De eeltkern kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken. 

Op den duur kunnen weefsels zelfs in een ontsteking-achtige toestand raken door de constante druk die de likdoorn uitoefend. Likdoorns komen op verschillende plekken voor. De meest voorkomende plekken zijn: zijkant van de kleine teen, tussen de tenen, topjes van de tenen en onder de bal van de voet.

Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, door een verkeerde stand van de voet of de tenen, of een combinatie van beide. De likdoorn zal verwijderd worden, zodat u weer zonder pijn kunt lopen. 

In een verder stadium kan er ook een anti-druk-verband aangelegd worden, zodat de druk tijdelijk weggenomen wordt en de wonde, van de likdoorn die is weggehaald, drukvrij kan genezen.

Als de likdoorn té diep zit en het niet te verdragen is voor de klant deze volledig uit te snijden of frezen, kan er een pakking aangelegd worden. Er zal zoveel mogelijk overtollig eelt en naar binnen groeiend eelt verwijderd worden en daarna zal er een pakking met  Salicylzuur aangelegd worden en deze wordt afgeplakt. Dit moet 2 dagen blijven zitten. Salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid en weekt deze laag van de huid los, waardoor de likdoorn als het ware naar 'buiten' zal komen en deze makkelijk verwijderd kan worden door weg te snijden of weg te frezen.