PEDIFECTO  

Voor de perfecte verzorging van uw voeten en handen

 

Diabetici lopen vaak wonden op aan de voeten, zonder dat zij dit zelf voelenDe voeten van diabetici, mensen met suikerziekte, kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Diabetes-patiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. Ze hebben zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes.

Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen.

Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten, wat zeer gevaarlijke gevolgen kan hebben.

Deze 2 factoren samen: het niet tijdig opmerken van wonden aan de voet en het slecht genezen van mogelijke wondjes kan zeer gevaarlijke gevolgen hebben, tot zelfs afsterving van de tenen of delen van de voet. Daarom is het voor diabetici zeer belangrijk op regelmatige basis een gespecialiseerd pedicure te bezoeken.  

Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel nauwlettend verzorgd worden!

Als diabetici-patiënt heeft u vaak recht op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw ziekenfonds of dit het geval is, dan kan ik de nodige formulieren voor u invullen.